jul 01

Skandiacup 2010 Jonsv.- Kattem 0-2

…jeg lurer på om gutta i dag hadde i tankene at det var kompisene til Nøkken de skulle møte? Riktignok så motstanderlaget normalt ut, men de var fysisk robuste, og som sin kompis Nøkken så prøvde de ved flere anledninger å lure våre gutter inn i ”cupdøden”

Restad på jakt....

..skal vi danse??

Kris i et fint driv..

Nøkken har jeg sett flere ganger, – tro meg, han finnes! For et halvt arbeidsliv siden så hadde jeg en type jobb som ved flere anledninger gjorde at jeg måtte tilbringe en del timer ved Nøkkens tumleplass, –  Jonsvatnet. Som regel startet arbeidsdagen min ved 0500 tiden, – det var som regel bekmørkt og ikke en sjel å se… Ved enkelte anledninger dristet jeg meg til å oppsøke vannkanten, alle lå og sov, unntatt dyrene i skogen, insektene og de forferdelige skapningene i sumpen… Det fantes ingen veier til sumpen der jeg sto, kun en krøttersti, ingen telefon, ingen elektrisitet, ingen tv, i det hele tatt, – ikke noe normalt… Over meg lyste månen, og trærne kastet lange og skumle skygger som strakk seg helt bort til sumpen, – der ble de slukt av totalt mørke..  Og tro meg… – mang en gang kunne jeg se det bredskuldrede slimete grønne beistet med pukkelrygg komme snikene opp med fråden siklende rundt de blodrøde hoggtennene, – gule katteøyne og klør med menneskehud var bare centimetre fra å dra meg ned…

Fra disse traktene kom altså motstanderlaget i dag, og fra første spark la jeg merke til at dette ville bli en tøff kamp. Med god fysikk og bra hurtighet la de gang etter gang press på våre gutter, og til tider klarte de å stresse oss til personlige feil. Spillet bølget i første omgang fram og tilbake, uten at noen av lagene hadde et klart spillemessig overtak. Vi ble allikevel ved flere anledninger overspilt på midten, men vårt utmerkede forsvar kvalte som regel Jonsvatnes forsøk før de helt skumle situasjonene oppsto, men  på linja sto vi hele tiden med følelsen av at dette kunne gå ille. Sjansemessig var allikevel Kattem klart best, og vi var ved flere anledninger på blank uten å få ballen i nota. Det er da vi blir litt stresset, – avslutningene kommer litt tidlig, og ved enkelte anledninger burde i stedet den forløsende pasningen kommet…

Pausen gjorde tydeligvis gutta godt, i andre omgang så vi et mer bestemt Kattemlag. Gutta var nå atskillig tettere opp i motstanderen, og nå var det Jonsvatnets gutter som ble presset til å gjøre feil. Dette resulterte i flere gode brudd og overganger, og i 90% av andre omgang foregikk spillet på motstanderens banehalvdel. Sjansestatistikken vant vi klart, men dette var kampen der sjansene ikke sto i stil med uttellingen. Jeg velger å rose Jonsvatnets keeper for dette, han var flere ganger alene med våre spisser, og gjorde en glimrende jobb ved disse situasjonene. Vi spiller en middels førsteomgang, og en meget god andre omgang. Dette var nok til en 2-0 seier, og i en åttendedelsfinale er dette meget bra.

Grattis med nok en god kamp gutter, -kvarten neste!!

1 Kommentar

  1. Heidi sier:

    Når guttene spiller som de gjorde i 2.omgang er det en fryd å være supporter. Håper disco-guttene vet å komme seg tidlig i seng slik at de er opplagte til morgendagens kvartfinale. Vi treffes på sletta alle sammen. Da skal vi heie fram verdens beste Kattem lag.