jun 04

Sverresborg-Kattem 0 – 9

…fra et fugleperspektiv på Trondheims svar på Barcelonas Camp Nou fikk jeg i går se at Kattems gutter utklasset Sverresborg og vant til slutt hele 9-0, men ble jeg imponert? – nei, så langt derifra!!

Aikido, aking, alpint, badminton, baneskyting, basse, biljard, boksing, bryting, casting, dart, fekting, frisbee, fotball, golf, håndbak, isdans, judo, juijutso, kappgang, karate, kickboksing, klatring, kombinert, langrenn, leirdueskyting, skyting, snooker, snøbrett, styrkeløft, svømming, taekwondo, tennis, triatlon, turn, vannski og vektløfting, – det var de jeg kom på i farten. Noen som legger merke til noe spesielt? Dere har i så fall sett lyset!! Ytterligere kommentarer ønsker jeg ikke å gi.


Jeg har nå sett en mengde kamper på dette nivået, men jeg har aldri, – gjentar, – aldri sett en kamp hvor det har vært så store rom og så utrolig gode pasningsmuligheter hvor disse ikke blir benyttet. Flere Kattemspillere sto ved gjentatte anledninger kampen igjennom umarkert i angrepssoner på opptil 50 kvm, – det vil si rom på størrelse med ca. 7×7 meter, og sett fra et fugleperspektiv så er det ubegripelig at disse pasningsmulighetene ikke blir benyttet! Jeg håper for all del at det er fugleperspektivet som ga meg og de andre Kattemsupporterne denne a-ha opplevelsen i går, – hvis dette er bevisste valg så har laget et alvorlig problem…

Det er vanskelig å beskrive hvor naturstridig valget om å ikke avlevere disse pasningene er, men fra mitt fugleperspektiv kan jeg prøve å beskrive det på følgende måte….

..klokken er 1000 og det er en lørdags morgen, solen skinner klarere enn noen gang før og jenta du traff på gårsdagens party står klar på dørstokken, – riktig nok 10 min tidligere enn avtalt, men det er vel bare hyggelig, eller?? Du hiver på deg jakka, stormforelsket som du er og om magen er litt uggen etter gårsdagens tabasco&wasabi spiller ingen rolle akkurat nå, du vil bare ut i naturen med dette vidunderlige vesenet. Turen er fantastisk helt til dere bestemmer dere for å vende hjem da gårsdagens tabasco&wasabi setter i verk opptøyer lik de vi nettopp har sett i Thailand, men dette er vel ikke tiden for å plassere baken i en eller annen blåbærlyng…

Du bestemmer deg derfor for å holde ut, men dette tirrer dessverre de tabasciske opprørsmakere i enda større grad og de intensiverer sine forsøk på å bli hørt av allmennheten, – det vil si nå ut til folkemengden. Du er nå i en akutt fase av rådvillhet, det er enda 6 km igjen av turen, du har pusteproblemer, lukkemuskelen jobber både aerobt og anaerobt så det holder og kaldsvetten har begynt å banke på døra…. Fortsatt er du i tilstanden stormforelsket, men du aner nå faren for å bukke under for presset og dermed i riktig forstand drite deg ut på første date. Dette kan selvsagt ikke skje og du bestemmer deg derfor for å pines til det uungåelige hender. Det er nå 1 km igjen til det forjettede land, du svetter intenst, har betydelige pusteproblemer og lukkemuskelen står i fare for å kollapse på samme måte som den Sovjetrussiske vektløfteren Olga Kraftacskikova`s muskel gjorde under Ol i 1972, – det podiet måtte senere byttes ut.

200 meter igjen, du er i sjokk, du har sluttet å puste, svetten renner i strie strømmer og det vidunderlige vesenet ved din side lurer på hvorfor du her et slikt besynderlig ganglag. Du kan dessverre ikke løpe, – den tabasciske opprørshæren har allerede nådd halvveis ut med sitt budskap til omverdenen og de venter bare på å krone verket med en fantastisk etterlengtet entre.

Du når endelig dørhåndtaket til det forjettede land, – og hva gjør du??

…svaret er naturligvis enkelt alle andre plasser enn på Havstein i går kveld…

Jeg telte 22-1 i målsjanser til Kattem, – og da snakker jeg om til dels 100 % sjanser. Om jeg skulle skildre disse ville referatet blitt på størrelse med boka ”trist som faen” av Ari Behn og selv om denne er kritisert for sitt snevre innhold så ville det likevel blitt en rimelig omfattende kamprapport. Jeg vil i stedet kontakte Margit Sandemo å be henne forfatte en skildring av de resterende ubenyttede pasningsmulighetene guttene hadde i denne kampen, – Margit Sandemo går og pusler med tanken om å skrive en ny roman, og her har hun stoff med potensiale til en roman på størrelse av ”Sagaen om isfolket”

Jeg aner at gutta snart vil gå på en smell i kampsammenheng, og noe av grunnen til dette er serieoppsettet i år. Jeg håper selvsagt at jeg tar feil, men det er ikke til å komme bort fra at guttas prestasjoner har dalt jevnt og trutt siden seriestart. Med unntak av Utleira så består denne avdelingen stort sett av lag som Kattem kjører over og jeg frykter at gutta vil møte veggen hvis de eksempelvis får god motstand under Scandia Cup. Når vårsesongen er over vil det bli klart hvilke lag gutta vil møte utover høsten, men jeg antar at flere nordtrønderske lag pluss CSK, Nardo, Utleira og Malvik vil gi gutta hard motstand om KM tittelen i år. Akkurat nå så mangler laget evnen til å spille hverandre gode, og inntil dette rettes opp så frykter jeg en snarlig bråstopp!

Gutta har fått masse velfortjent skryt i år, det skal de ha også etter denne kampen, – de vinner tross alt 9-0! Men litt kritisk vil jeg likevel tillate meg å være denne gangen, og det er kun fordi jeg ønsker at gutta skal fortsette utviklingen og forhåpentligvis erfare hvordan det føles å gå seirende ut av Scandia Cup. undertegnede gikk seirende ut av Scandia Cup en gang på tidlig steinalder, men det er fortsatt minner som sitter spikret i hukommelsen. Dette unner jeg også dagens Kattemspillere, men da må vi nå igjen begynne å spille hverandre gode…..

1-0  Prince (Wicky)

2-0  Prince (straffe)

3-0  Sondre (Prince)

4-0  Sondre (Wicky)

5-0  Sondre (Wicky)

6-0  Prince (Meyer)

7-0  Prince (Sondre)

8-0  Prince (Meyer)

9-0  Sondre (Peder)

PS1! Sammen med Kattems fantastiske mammasupportere var banens utvilsomt beste aktør denne kvelden dommeren. Denne gutten kunne umulig være stort eldre enn de han dømte, men likevel så fremsto han som myndig og bestemt. Dommerne i denne aldersklassen er stort sett for redd til å bruke fløyta, men denne dommeren ga tilsnakk, påpekte at frisparkene skulle tas på riktig plass, ga gult kort og var som oftest på høyde med situasjonene. Kort sagt en glimrende dommer som hvis utviklingen fortsetter garantert vil dømme på høyt internasjonalt nivå om noen år. Her har Sverresborg et stort dommertalent som jeg håper de forvalter på best mulig måte, og om noen fra klubben leser dette så håper jeg at denne velfortjente skryten videreformidles.

PS2! At kattems mammasupportere vil få det artig på tur  er hevet over en hver tvil. Denne gjengen har en uovertruffen evne til å legge merke til særegenheter både på og utenfor banen, og denne kvelden var det en av Sverresborgs foreldre mammaene la sin elsk på. Med kappen flagrende lik batman av utseende , men med en østlandsk kastralstemme som forsvarer en plass på benken til Nidarosdommens guttekor så var denne karen en fryd av positivitet. Tross Kattems 98% ballinnehav var denne karens utrop som «taaa taak i baaleeen guuterrr» en fryd å iakta, og det var mange latterfylte gråteblikk et par meter ovenfor sidelinja…

RM

2 kommentarer

  1. Bjørn B sier:

    Enig med Rune at Kattem har mere å gå på pasningsmessig. Men til guttans trøst var det et vanskelig underlag. Også Utleira, borte(Lade gress) blir på et uvant underlag.

  2. Heidi sier:

    Jeg fikk ikke sett kampen, men referatet gir et godt innblikk i hvordan den forløp. Vi får håpe ref tar feil og at gutta klarer å reise seg når de møter motstand. Det gjenstår to kamper i serien, og på papiret er ihvertfall den ene en skikkelig utfordring. Vi krysser fingrer og tær.