jun 11

Kattem – Melhus 5-2

…det var et lag med historiens sus bak seg som gjestet guttene våre i vårsesongens siste seriekamp, men besluttsomheten til trellen Kark kunne ikke gjestene kopiere, og dermed ble det nok en seier for våre gutter..

Første omgang var etter undertegnedes oppfatning god, og pausekommentarene blant de mange fremmøtte var samstemte i at laget hadde mye bra på gang de første 35 minuttene.

Med unntak av et baklengsmål på corner så hadde Kattem full kontroll og laget produserte  den ene muligheten etter den andre, men i likhet med foregående kamp så hadde laget visse problemer med å sette sjansene og pauseresultatet 3-1 sto ikke i stil med kampforløpet. En mengde produserte sjanser er likevel et godt tegn og uttellingen vil nok igjen melde sin ankomst, – la oss bare håpe at den ikke allerede har tatt sommerferie men er tilbake allerede i neste avgjørende kamp mot Utleira. Kattems første mål ble satt inn av Arbi. Meyer, for anledningen i sin første kamp på sentral midtbane fant Arbi med en glimrende stikkpasning gjennom Melhus`s pressledd, Arbi vendte fint opp og satte ballen utagbart bak motstanderens keeper. Noen minutter senere var det driblefantomet Wickys tur. Tryggve ”der bomber” Duklett satte fart langs høyresiden, – rakk etter dommerens mening ballen på sidelinjen og forserte med stor fart mot dødlinjen, – innlegget fant Wicky og dermed 2-0. Halvveis ut i omgangen var det Meyers tur til å komme på scoringslisten. Etter tungt press rundt Melhus`s 16 meter fant ballen veien til Arbis hode rundt straffemerket, – ballen går i bue mot mål og i duell med keeper vinner Meyer hodeduellen og stusser ballen i mål til 3-0 for Kattem. Melhus får noe senere sin redusering på corner og dermed pause med 3-1 til Kattem.

På tribunen var stemningen kjempebra og Kattems trofaste supportere storkoste seg i solskinnet. Småbabsen var som vanlig på plass, og hvis det er noen som i tillegg til mammasupporterne skal ha sin velfortjente ros, så må det være disse jentene som følger gutta i tykt og tynt. Om det i en eller annen overskuelig fremtid skulle ende opp i et forhold eller tre blant denne gjengen så ville i alle fall ikke jeg satset mine penger på et brudd på oddsen…

Andre omgang startet noe trått, Melhus var på hugget, og en av Melhus`s spisser skapte ved flere anledninger en del bry for vårt forsvar. Melhus slo ved flere anledninger i bakrom og en særdeles langbent spiss med et godt steg var ved flere anledninger nære på å bryte igjennom, og hadde det ikke vært for Oskars enorme duellstyrke så ville nok Melhus puttet på et mål eller to til i denne kampen. Gutta fortsatte imidlertid å stå på, men andreomgangen bar preg av litt dårligere oppspillsalternativer. Vi ble litt for smale og litt for dypt posisjonert i banen og dette resulterte i at vi ikke fikk utnyttet våre normalt så gode kantspillere. Midtbanen ble derfor tvunget til å spille i bakrom og normalt er dette effektive løsninger, men da må ettertrykket være noe større enn i denne perioden. Likevel lyktes gutta ved to anledninger i andreomgangen også. Brujordet sto bak Kattems fjerde mål på et velplassert skudd etter en ny fin stikker fra Meyer, og Garstad satte noe senere ballen utagbart til side for målvakt etter en fin gjennombruddspasning fra Brujordet. I mellomtiden reduserte Melhus på et glimrende frispark uten at undertegnede hadde et fnugg av tvil om hvor seieren ville havne.

….for de som prioriterte å sitte i drømmeland i historietimene så valgte altså trellen Kark å kappe hodet av sin konge Håkon Jarl. Dette skjedde et par år før min fars ungdomstid, – Olav Tryggvasson tok over makten i Norge og jagde daværende konge Håkon Jarl og hans trell Kark til Toras gård på Rimol i Melhus. Der ble de enige om å gjemme seg under grisebingen, men dette luktet i rette forstand herr Tryggvasson og etter å ha utlovet en dusør på Håkon Jarls hode så falt trellen Kark for fristelsen og kappet hodet av sin herre. Noen dusør ble det imidlertid ikke på Kark, – herr Tryggvasson likte tydeligvis ikke slikt svik og svarte med å kappe hodet av dusørjegeren!   …og jeg sitter nå og lurer på hva i himmelens navn dette har i en kamprapport å gjøre? …. men jeg tror det var noe med besluttsomhet, – hvis ikke kan vi ta det for et bidrag til de siste dagers debatt om manglende utdanning blant dagens fotballspillere, – første historieleksjon er dermed gitt….