jun 20

Scandia cup 2010 – Lykke til!!

…og der satt vi, – stuet bort blant alskens fotballutstyr under Lerkendals hovedtribune, plassert på trebenker fulle av flis, med utstyrsboder omgitt av piggtråd og langt unna der våre helter normalt skiftet, satt femten Heimdalinger og dirret av nervøsitet..

Året var 1977, og vi hadde nådd vårt store mål, – finale i Scandia Cup!!

..burde være mulig å få litt sol på lårene her 🙂

Kledd i nypussede Adidas Beckenbauer sko, – med skinn like tøyelig som et spett, men med knall oransje striper og 16 mm knotter. En shorts så kort at den garantert ville avslørt familiejuvelene om jeg hadde fått den på i dag, og med en bomullstrøye i grønt og rødt som ga toppkarakter i avgangskullet på Hovde husmorskole i 1959, satt vi og trippet og ventet på klarsignal fra dommeren. CSK skulle slås, og med en puls som garantert ville gitt hjerteinfarkt i skrivende stund, entret vi Lerkendals rollercoaster. Lerkendal var på den tiden så ujevn at bare det å se på den ga assosiasjoner til en tur med hovedattraksjonene på dagens Tusenfryd. Det positive med Lerkendal på den tiden var imidlertid at du som angriper aldri ville fått gult kort for filming, – til det var både dommeren og spillerne for svimmel til å holde seg på bena hele kampen igjennom…

Jeg husker ikke så mye av selve kampen, – bortsett fra at vi vant 1-0! Men jeg husker gleden, kameratskapet og ikke minst stoltheten av å få låne den enorme pokalen som gikk på rundgang blant spillerne. I et par dager sto den og skinte på Jøtul kaminen i stua, og selv om dokumentasjonen i form av det gulbrune Kodak fotoet ikke er like klart i dag, så er bildet av seiersrusen i mitt indre fortsatt tindrende klart.

Trettitre år er gått, og hvis alt går som vi ønsker, så vil gutta om et par ukers tid sitte i Lerkendals hovedgarderobe omgitt av porselen, marmor og flis. På bena vil de ha sko som Nike Mercurial Vapor Superfly II i et teijiin microfiber materiale like tøyelig som mammas kokte spagetti. Shortsmoten har nå heldigvis endret seg radikalt! Til stor glede for både den norske kreftforening og familiens ære, så viser ikke gutta så synlig hud lenger. I dag kan kun de aller lengste av våre spillere ha et håp om å få en dose vitamin D via kneskålene. Hovde husmorskoles bomullstrøyer blir i dag regelrett gruset av draktsett Giorgio Armani ville fått toppkarakter for, og om du ønsker å erfare fornøyelsesparkens innvirkning på kroppen, så må du faktisk avlegge den et besøk. Lerkendal er nå så jevn at det gis gult kort for filming selv etter taklinger i knehøyde..

...riktignok fra "Midland Cup", men stor var den! SC-pokalen var mye større!!

Den eneste likheten er kameratskapet, gleden og stoltheten guttene vil føle om alt går som vi ønsker, – og la oss samtidig håpe at de også vil sitte dirrende av nervøsitet, – det er tross alt det som gjør det hele så stort…

Jeg vil i likhet med våre fantastiske Kattemsupportere ønske guttene våre lykke til, og jeg håper at også dere kan avslutte cupen med de samme minnene som jeg fortsatt har….

Lykke til!

RM

...ville dagens spillere satt sine ben her mon tro??2 kommentarer

 1. Heidi sier:

  Gleder meg til neste uke og Skandia-cup. Lykke til gutter og supportere. Vi skal ha det kjempeartig.

 2. Bjørn B sier:

  Artig å høre fra ditt møte med Lerkendal. Jeg har også vært der som trener, to ganger. Begge gangene tapte Kattem. Kanskje vi får oppleve noe annet i år.
  Når det gjelder den flotte treningsbanen, så har jeg vel noen kilo med grus fra denne innkapslett i knær og lår.
  Husker godt at treneren vår jagde bort skøyteløperne på vinters tid fra denne flotte islagte banen.
  Det er bra at dagens spillere slipper å kjenne en stempling fra motspiller med ispigger.