apr 18

En dugnad blant neandertalere!!

…de aller fleste foreldre vil sannsynligvis gjøre alt for sine barn og deres ve og vel, – at Kattemguttenes foreldre strekker denne strikken noe lengre enn de aller fleste ble godt dokumentert i går, da en gjeng av guttenes opphav frivillig tok på seg rollen å holde fortidsmennesket neantertaleren i øra.

Neandertaleren, eller homo neanderthalenis som de egentlig heter er etter leksikonets fakta fortidsmennesket og selve forløperen til det vi alle egentlig skulle ha rukket og endt opp med på nåværende tidspunkt, – altså mennesket, det moderne sådan! Jeg innbiller meg at betegnelsen ”forløper” og ”fortid” med største selvfølgelighet kunne vært sløyfet, denne gjengen lever i beste velgående den dag i dag og til alle dere forskere som fortsatt krangler om hvor denne arten har sin opprinnelse, så kan jeg berolige dere med at stedet er Lundamo!! Norwegian har jevnlige kampanjer i retning Lundamo, og jeg ser i alle fall ingen grunn til at dere skal kaste bort verdifull forskningstid på å oppsøke fjerntliggende stepper i det vestlige Asia. Når askeskyen har lagt seg er det bare å sette seg på første fly for å ta denne fascinerende arten i nærmere øyesyn!

Jeg har selvsagt hørt om ”bonfestene”  på Lundamo, disse har jo eksistert siden de første innflytterne valgte å bosette seg i distriktet og er den egentlig grunnen til den enorme oppblomstringen av kjeveortopeder og reguleringstannleger i Trondheim. Selv Djengis Kahn og hans mongolske hær ville tatt sine forholdsregler før de eventuelt hadde bestemt seg for å raide denne grenda, og jeg var i den anledning særdeles nøyaktig i mine forberedelser før avreise til Lundamo denne lørdagskvelden. Sønnens leggbeskyttere, datterens ryggradskinne og brutterns gamle boksesusp ble med all selvfølgelighet plassert på de rette strategiske steder, og etter vaktleders gjennomgang av sikkerheten tok jeg en aldri så liten snartur innom bilen og byttet ut den tynne allværsjakka med dunjakka i størrelse xxxl. I tillegg, sånn for sikkerhets skyld, trakk jeg på meg et par gensere av typen villsauull over hodet. Noe konkret resultat i økt muskelmasse medførte dette selvsagt ikke, men jeg tenkte som så at når David Copperfield klarer å trollbinde en hel verden med sine illusjoner, så kunne vel saktens jeg også lure på meg en 20 kg`s ekstra testosteron på kroppen. At jeg lyktes er herr Garstad et konkret bevis på, jeg fikk flere kommentarer på min merkelige fasong av han, enn antallet utbrudd av kategorien ”jævla homo” de rundt 400 festdeltagerne klarte å lire ut av seg i løpet av kvelden. Med aggressiviteten disse utviste sier det seg selv at det ikke var få av disse.

Vel, det så faktisk ut til at flere av oss valgte å kjøre en slags forberedende taktikk før denne kvelden. Herr Thorvaldsen så omtrent identisk ut som meg, – om han ”kjørte” samme taktikk som meg og la inn et par ekstra beskyttende lag har jeg fortsatt ikke våget å spørre han om, og ikke kommer jeg til å gjøre det heller. Mannen er jo tross alt politi og på et eller annet tidspunkt vil han nok reagere på at min noe slitte Renault har et par alvorlige mangler både her og der. Jeg ser ikke noe poeng i å trigge dette.

Herr Moe hadde tydeligvis valgt en helt annen taktikk! Han ville av en eller annen grunn spille på det ungdommelige, og jeg tror at det gikk med mangt et minutt i klesskapet til unge herr Oskar før han fant den perfekte HipHop lua han stilte med i går. At lua også hadde for herr Moe (et for han) ukjent skremmende inntrykk fikk jeg demonstrert da vi aller nødigst måtte gripe inn i kveldens mest alvorlige episode. En av festdeltagerne, les: neandetalerne som fortsatt ikke har bestemt seg for å bidra til den menneskelige evolusjon tok rennafart og dundret det han hadde i hånda rett i panna til en av sine artsfrender. Det viste seg dessverre at han tok feil av klubba og ølflaska, og dette resulterte dessverre i et par stygge sår. Men, det jeg ville fram til er herr Moes reaksjon og utseende. Med den farten herr Moe og undertegnede satte opp så herr Moe mer ut som en avart av figuren i filmen ”Alien the resurrection!!”  Et skremmende syn! For de som har sett disse filmene, så er det vanskelig å ikke legge merke til det store avlange hodet disse skapningene har. HipHop lua og herr Moes naturstridige rykk og fart skapte en perfekt klonisk illusjon (hvis det er noe som heter det) i denne situasjonen. For undertegnede betydde situasjonen at den disiplinen jeg utviste med å motstå min sprintlyst på tartandekket på Mære stadion var fånyttes. Lyskestrekken er nå like velkommen som hyppige besøk av diverse svigermødre, og Tillers veteranlag vil savne toppscoreren i år.

Man kan jo gå rundt å tro at det burde gå an å snakke fornuft til neandertalere i tenårene, men etter uttallige slike forsøk på en festkveld så skjønte jeg fort at dette var umulig. Jeg synes derfor synd på forskeren og professoren Steven Mithen fra universitetet i Cambridge, avdeling for human & environmental sciences.  Han har brukt ca.10 år på å studere neandertalernes språk og utvikling, og etter disse nitidige studiene har han kommet fram til at denne arten kommuniserer på et språk han kaller Hmmmmm!!!  Dette skal visstnok være et holistisk språk bestående av fraser som ikke er delt opp i ord, men som kommer ut i form av korte støt og ulyder, og som motparten oftest måtte gjette betydningen av. (Arrghh, grøhh, murrff og grymmfh er også særdeles intelligente uttrykk i dette språket) Noen som kjenner seg igjen?? Kjære dere, finnes det noen ressurssterke personer i katten Il som kan spandere en 345 kroners flybillett på denne mannen? Ti års studier!! Stakkers mann!! I tillegg kan han få studere flere sider av denne arten som knapt nok kan fremvise en høyere IQ en ”der bomber” Dukletts skostørrelse 45, og da har jeg til og med utelatt den viktige 1/3 delen.

Vel, partyet med de nymotens neandertalerne gikk heldigvis mot slutten, og på hjemveien ble jeg til min forskrekkelse gjort oppmerksom på at halve vaktstyrken fra PCM security ble brukt til å passe på våre bedre halvdeler som for anledningen var plassert inne i festlokalet. Det viste seg faktisk at en stamme av disse neandertalerne hadde brukt halve festkvelden på å sjekke opp våre kvinner. Mens vi kjempet for livet på østfronten ble våre kjære kurtisert av en stamme kåte lavpannede og køllebefengte halvaper fra den lokale bygda. Makan! Men fikk vi noen info om dette? Ikke jeg i alle fall, og jeg tar meg nå å spekulere i dette! Likte våre bedre halvdeler denne oppmerksomheten? Er en snusende snute i dælingegropa, en to centimeters panne, og en umiskjennelige dunstende brunst noe våre kjære tenner på? Eller er det bare det vitenskapelige faktum at våre nymotens neandertalere innehar den samme trangen og de samme genene som deres forfedre for 300 000 år hadde, nemmelig det aller viktigste, – før slekta videre!! Hvis så er tilfelle så skjønner jeg dem godt! Ikke en neandertaler med vett i den lille panna som vises kunne finne en ungmø med potensiale til å føre slekta videre blant de 30 kilos miniskjørtene som veivet rundt på festplassen denne kvelden, de har vel knapt nok potensiale til å føde en playmobilfigur, og dette vet neandertaleren!! Instinkt kalles det!! Her må det frodigere ting til, – atskillig frodigere, både i under og overetasjen, og disse befant seg som sagt innendørs!

…ooopps, – jeg sier som neandertaleren hmmmmm og stopper der, noe usikker på om jeg i det hele tatt tørr å publisere dette innlegget nå. Men, godt støttet av særdeles kjente og veldokumenterte vitenskapelige undersøkelser som sier at kvinnens hjerne er atskillig mindre enn mannens, så satser jeg på at våre bedre halvdeler har glemt dette før jeg dukker opp på neste kamp 🙂

..dog, – fullt navn er det likevel usikkert å underskrive med, så jeg velger å hilse fra

RM

————————————————————————————————————–

Så til den litt seriøse delen av mine betraktninger rundt dette arrangementet. Er dette rett ? Jeg sitter med en litt dårlig samvittighet og også en følelse av at vi rett og slett har sviktet ungdommen på en eller annen måte i løpet av denne kvelden. Er vi ikke egentlig med på å legalisere barnefyll ved å bidra på en dugnad som er arrangert på denne måten. Jeg skjønner at inntekt og profitt er viktig, men er det viktigere enn å nærmest oppfordre til aggressivitet og vold ved å tillate et så åpenlyst inntak av alkohol som under dette arrangementet? Jeg er redd for hvordan dette kunne ha utartet seg hvis vi ikke hadde tatt oppgaven så alvorlig som vi faktisk gjorde. PCM security opptrådte profesjonelt og bestemt i de situasjonene som oppsto, og jeg er klar over at vold og slagsmål har forekommet til alle tider under slike arramgement, men det er selve signaleffekten jeg er opptatt av!! «Det er greit at du drikker deg sanseløs, bare du holder flasken skjult»  Jeg får det ikke helt til å stemme, – og det er iallefall ikke den holdningen jeg vil innprente i mine barn! Er det da rett at vi godtar dette overfor andres?? Jeg bare spør?

Kommentarer ønskes.

RM

1 Kommentar

  1. Hege sier:

    Her traff du nok en gang «spiker`n på hauet», jeg fikk meg en skikkelig god latter.
    Vi ble en erfaring rikere, og vi ble vel også enige om at våre håpefulle ikke på noen måte skal frekventere denne typen arrangementer før de blir 30-40 år !?!?!