apr 16

Seriestart med 10-0 seier!!

Fantastisk serieåpning

Endelig er serien i gang og  kattems første møte i år var mot gutta fra byens mer fornemme strøk, -Byåsen.

Før kampen var det en del usikkerhet om hvem som var kampklare og om gutta i det hele tatt kunne stille med elleve mann pluss innbyttere. En kjapp opptelling vista at gutta var elleve mann pluss en innbytter da fløyta gikk. At trenerteamet også var fulltallig er om mulig enda mer merkelig. Ryktene vil ha det til at disse gutta var så fulle av testosteron i timene før kampstart at de valgte å ta ut dette på sine bedre halvdeler. Når det viser seg at guttas bedre halvdeler ikke kommer før noen minutter etter kampstart, så er det ganske enkelt naturstridig at trenerteamet klarte å møte opp i tide, – men, nok om det!!

Et par-tre forfall medførte at trenerteamet valgte å gå til det drastiske skritt å kalle inn en fjern slektning av tegneseriehelten Zorro, – at eplet ikke faller så alt for langt unna slektstreet fikk vi et godt bevis på i denne kampen. Debutanten Zorro, som kledelig nok bærer det samme navnet som sin fjerne slektning bestemte seg for å signere en 70 minutters kontrakt timen før kampstart. Prestasjonen på banen viste oss etter hvert med klar tydelighet at det ikke bare er i brystkassa på motstanderen at Zorro kunne markere sitt tydelige nærvær. Zorro løp i Zikk, og taklet i Zakk på en måte som garantert vil forlenge hans 70 minutters kontrakt og jeg regner med at vi vil se ham på banen også i neste oppgjør.

Kampen startet særdeles jevnt, og selv om Kattem allerede etter to minutter tok ledelsen 1-0 så hadde jeg likevel fornemmelsen av at dette ville bli en meget jevn kamp. Byåsengutta hadde fått av seg dunjakkene og under all denne gåseduna så gjemte det seg faktisk et råskinn eller tre (positivt ment) Byåsengutta var aggressive, kjappe og løpssterke, og ved flere anledninger tok vi oss i å kåre Byåsen til vår hittil sterkeste motstander i 2010 sesongen. Dette er vel i aller høyeste grad også sant all den tid dette var årets første seriekamp, -vurderingsevnene er det i alle fall ikke noe å si på blant Kattems særdeles fotballkompetente tilskuerskare. Kampen vugget de første tyve minuttene i samme grad som formene til de brasilianske kvinnene under det store karnevalet i Rio de Janeiro, men etter at Kattem endelig fikk satt inn sitt ledermål nummer to så fikk dette fascinerende skuet en brå slutt. Kampen endret nå totalt karakter og den kan vel etter hvert beskrives som en fotoseanse like spennende som modellene til Ralph Lauren eller Stefano Gabbena hva vugging angår. Kattem spilte i denne perioden, og i den neste, – altså i andre omgang, rett og slett magisk fotball. Angrep etter angrep ble rullet opp og målene ble dunket inn med like stor presisjon og nøyaktighet som Ketil Hansens hydrauliske påleslager. Byåsens gutter klarte i løpet av kampens to omganger å skape like mange sjanser som antallet fingre kara på Bratsbergs sagbruk er i besittelse av, – det vil si sånn ca. fem, og da er begge henda regnet med. Tre av disse kom attpåtil under ett tre sekunders bombardement i andre omgang, men vårt eminente forsvar godt hjulpet av ”der bomber” Dukletts 45,1/3 størrelse i nyinnkjøpte sko gjorde en kjempejobb i å ri av denne stormen. Seriestarten endte altså med nok en seier for gutta, og attpåtil med 10-0 mot en motstander jeg faktisk tror vil vinne de fleste av sine resterende kamper. Laget begynner nå å sette seg, nykommer Zorro har allerede vist seg fram, og mulige tilvekster er på vei, – jo da, dette ser bra ut!!

Mange spillere kan nevnes i denne kampen, – de aller fleste faktisk! Zorro er nevnt, Tom Gøran har full kontroll og er både høyt og lavt. Arbi spiller midstopper med en spenst og fart som om han skulle ha svart belte i Taekwondo, og Oskar kunne vært arkitekten av San Quentin. Tryggve og Peder er snart på nivå med Usain Bolt, og i skostørrelse er UB allerede passert. På midtbanen styrer Eivind ”the eagle” med falkeblikket sitt, Sondre og Wicky har like mye teknikk i bena som microchipen i Ipoden min og Shahin legger ned like mye energi som den tyrkiske hærføreren Timur Lenk gjorde da han grunnla Timurid dynastiet i perioden 1366 til 1369. Prince kunne like gjerne vært forløperen til torpedoene i de japanske Zeroene som massakrerte den amerikanske stillehavsflåten og innledet USA`s offensiv under den andre verdenskrig. Meyern viser at han har kvaliteter som strekker seg lengre enn hans nåværende achilless-sener, og vil etter hvert fremstå som en targetman, – jo da, jeg har trua på disse gutta!!