aug 05

Sterk seier over Lillestrøm!!!

Kattem – LSK 4-1

…vi ska bank dæm kanarigul og blå, juling skal dæm få, heia… Noen som husker denne? Jo da, den ble skrevet i anledning cupfinalen mellom LSK og RBK for en del år siden.. gi meg gjerne et tips på omskrivning, – husk å rime på blå …

16dels finale og kamp mot LSK`s talentlag, – og hvilken kamp det ble… Etter er noe famlende åpning, der nervene var mer synlige enn Kattems blå drakter, så viste gutta seg som de fighterne de er. At disse gutta hever seg i takt med kvaliteten på motstanderen hersker det liten tvil om. Fra spilte fem minutter og utover sa gutta at nok er nok, – nå hadde de sluppet til LSK et par tre ganger, og flere muligheter skulle de ikke få!! Gutta tok dermed kommandoen, resolutt forsvarsspill og iherdig kjemping på midtbanen la standarden for resten av kampen. LSK lå tett og kompakt, samtidig stengte de av våre ytreløpere og vi hadde i perioder problemer med å vinkle ballen ut på sidene. Løsningen ble at flere pasninger ble slått i rom, og der jakter som kjent våre kjappe angripere. Når ettertrykket i denne kampen var atskillig bedre enn i de andre kampene til sammen, så viste dette seg som en fornuftig og effektiv løsning i dag. Kampens mest kontroversielle episode kom før Kattems andre mål. Wicky spilles gjennom og blir regelrett torpedert av LSK`s keeper. Dommeren ser en helt annen vei, og er ikke en gang inne på tanken på at dette er en særdeles klar straffe. Heldigvis er linjemannen av en helt annen oppfatning, og etter å ha stått med flagget i en 90 graders vinkel ett halvt minutt, så reagerer endelig dommeren, og dermed straffe!! Dommeren skritter dermed opp, og plasserer ballen rimelig nøyaktig på 13 meter!! Fra ballen og til 16 meteren var det nøyaktig tre meter, – det skal være fem, men dette brydde ikke vår eminente straffeskytter Onkel Sondre seg om, – ballen ble som i Scandiacup plassert iskaldt til side for keeper.

LSK utlignet noe senere, og dermed var det kamp igjen. Gutta fortsatte sin iherdige jobbing, midtbanen tettet igjen og forsvaret var like solid. Dette ga trygghet fremover og angrepet fortsatte å jage. Dette ga etter hvert uttelling og til slutt sto det 4-1 til Kattem.!!

Cupens beste kamp endte dermed med et kjemperesultat over en sterk motstander.

Nå venter Palestina Hope i 8 dels finalen, cupens første motstander utenfor Norges grenser.. dette blir spennende..!!

Jeg sier som ringreven Eggen, – there is hope in the hangig snore….

Lykke til gutter!!

RM

4 kommentarer

 1. R.Meyer sier:

  Hei LSK!
  Som Kattemsupporter kan denne kommentaren selvsagt ikke stå ubesvart, og jeg velger å dele mitt motsvar inn i to deler, en til det seriøse og en til den useriøse delen.

  La oss ta det seriøse først. Kattem fryktet LSK, og hadde selvsagt oppservert laget før kampen. LSK`s lag består av en fin miks av tekniske og fysiske spillere, og er det desidert beste laget Kattem har møtt i NC, – Palestine Hope inkludert! Laget er velspillende og i tillegg taktisk dyktig, dette medførte at Kattem måtte legge om sitt oppspillsmønster og skifte til en alternativ taktikk, heldigvis lyktes vi med dette. Det er i tillegg riktig som B. Lindahl sier, – jeg så heller ikke antydning til unfair spill fra LSK`s side og dette er meget bra! Jeg vet med sikkerhet at Kattems trenerteam heller ville tapt 2-1 for en motstander av deres kaliber, kontra det som skjedde Kattem i kampen etter. Vi tar selvsagt også i mot konstruktiv kritikk, men da må den også være konstruktiv, – ikke basert på fri fantasi.

  Så til det useriøse!
  Man behøver faktisk ikke en gang å være ved sine fulle fem for å skjønne at B. Lindahls kommentar angående uthaling ikke holder mål. I følge ditt utsagn var det flere på laget som brukte 2 min og 15 sek på å ta innkast. Flere? Hvor mange da? Tre? Fire? i så fall mener du at Kattem skuslet bort rundt 9 minutter! Hvordan tror du leseren reagerer på dette? Verken dommerteamet eller LSK`s spillere og supportere ville godkjent noe slikt. Det er som regel det ledende laget som klarerer langt for å hale ut tid, i denne kampen ledet Kattem fra start til mål, men i følge din kommentar så må det ha vært LSK som har klarert både hardt og langt, – det var tross alt Kattem som fikk de innkastene du klager på. LSK`s spillere må i tillegg ha en utrolig styrke i bena. Hvis Kattems spillere brukte ett minutt på å hente ballen, så måtte ballen nødvendigvis ha blitt klarert ca.250 meter, og så bruker de ett minutt tilbake igjen 🙂

  Det sier seg selv at dette blir for useriøst, og jeg antar at dette er skrevet med en særdeles skuffet ”penn” I NC ligger banene særdeles tett inn på hverandre, i tillegg er det mye folk som omkranser banene. At et innkast muligens kan ta noe lengre tid enn normalt når ballen havner inn på nabobanen, ev. ”gjemmer” seg blant publikum er forståelig. At tiden oppleves som ekstra lang når man ligger under er også normalt. Men, dette gjelder for alle lag!
  Jeg er av den mening at verken Kattems eller LSK`s meget dyktige spillere fortjener dette forsøket på å oppnå ”rettferdighet” Gutta våre trener jevnt og hardt, og de har aldri hatt fokus på uthaling av tid, det samme antar jeg er tilfelle for LSK`s spillere. For LSK`s skyld håper jeg at styret, ev. trenerteamet i klubben ikke står bak denne kommentaren, det vil i så fall være en fallitterklæring. Vi møter gjerne til en ny dyst, – kanskje taper vi også, – for et så godt lag som LSK ville dette vært helt greit!!

  Lykke til videre!

 2. Bjørn Lindahl sier:

  Hei på dere. Det er leit å høre at noen lag haler ut tiden så til de grader.

  Det er greit at dere slo gutta våre (LSK), men jeg må faktisk innrømme at dere var litt uthalings-kamerater dere også.
  Det var flere på laget deres som ved bl.a. innkast brukte to minutter på å få hentet ballen. før innkastet ble tatt 15 sekunder etter dette igjen.

  Jeg sier ikke at det var årsaken til at vi tapte, men vil gratulere dere med at dere slo gutta våre, men det blir liksom sett litt negativt på med slik uthaling.
  Men det er faktisk bare light-versjonen av det andre lag (les: Palestinian Hope) holder på med.

  Plukk av gutta deres slike super-provoserende nykker som det de tidvis holdt på med.

  Jeg kan med hånda på hjertet si at det hadde ikke skjedd om stillingen hadde vært omvendt. Dette er ting vi slår veldig ned på og vi ønsker KUN å spille fair play fotball.

  Ikke ta dette som noe annet enn konstruktiv kritikk, hr og fru Kattem.
  I det lange løp tjener man mest på å få fjerna slike duste-ting som dette, og det står jeg for…

  Leit at man skal ryke ut for filming av den grad dere opplevde mot Palestina.

  Dere har et meget godt lag!

  Mvh

  Bjørn Lindahl

 3. Heidi sier:

  For en artig kamp.

 4. csk- spiller sier:

  Sykt bra jobba Kattem, KNUS restn av lagan no da 😀