mai 19

Orkanger-Kattem 1-9

…så var det tid for årets første bortekamp! Orkanger var motstander på en gressbane med en kuving som gir assosiasjoner til flere av Kattems mannlige supportere liggende i horisontalen på en eller annen sydhavsøy. Dette medførte visse problemer for de av Kattems supportere som er under 180 cm høye, og i kamploggen kan disse kun bokføre halvsett kamp 🙂

Bortekamp mot Orkanger på en nyåpnet og noe ujevn gressmatte medførte til dels store forandringer for gutta som til vanlig er vant til å spille på flatt og kjapt underlag. Gutta ble før kampen derfor gjort oppmerksom på dette, og de fikk beskjed om å være tett opp i Orkangers spillere for ved eventuelle brudd å sende ballen i bakrom til våre vinger og spisser så kjapt muligheten bød seg.

Gutta varter opp med glitrende angrepsspill fra første pust i fløyta. Vi har to stoppere som nesten ikke slår en lang ball gjennom hele kampen, men derimot fordeler disse til våre eminente sidebacker som igjen enten slår i rom, eller finner de av våre som ligger sentralt i banen. Hvis muligheten er der nøler heller ikke disse med å gå på ett eller flere offensive løp, -glimrende. 1-0 kommer allerede i det første spilleminutt. Peder mottar ballen etter avspark, forserer noen meter og gir deretter en fin pasning til Wicky som igjen drar en(eller sju) av sine kjappe overstegsfinter. I midten finner han Meyern som med et fint førstetouch drar seg forbi sin oppasser og setter ballen inn nede til høyre for keeper. 2-0, fint kombinasjonsspill på høyre side. Tryggve starter angrepet, serverer til Sondre som med største selvfølgelighet lurer av et par mann, finner Meyern som igjen finner Brujordet med en skrå stikker. Fra skrått hold setter Brujordet denne utagbart i mål, -topp!! 3-0, litt kaos foran mål, sterkt press med et bombardement av skudd. En av disse returene er Brujordet påpasselig frempå og setter kontant i mål! 3-1, panserskudd fra en av Orkangers midtbanespillere. Et litt for slapt oppspill ble plukket opp, og fra 40 meter ser Orkangerspilleren lyset i tunnelen, han drar til, og ballen stopper ikke sin ferd før den blir kontant stoppet av nettmaskene i vinkelen bak Tom Gøran, -utagbart og vakkert! 4-1, Sondre, kontrollert, hardt og lekkert med bredsida etter innlegg fra høyre.

2.omgang starter like bra som første. Vårt forsvar har full kontroll, midtbanen fordeler etter forholdene ballen bra, og våre angripere er mer tydelig i bevegelsene. Angrep etter angrep rulles opp og 5-1 blir satt inn med hodet/nesa av Meyern etter sterkt press. 6-1, Eivind og Ulrik kombinerer fint på midten, finner Brujordet med en lang skrå pasning i bakrom. Undertegnede er sikker på at ballen er tapt, men Brujordet rekker den akkurat og setter den inn fra skrå vinkel med venstre, -nydelig! 7-1, angrepet starter dypt, Tryggve finner Wicky som igjen går på løp og forserer sin oppasser. Innlegget finner Meyern som hardt og velplassert finner nettmaskene til høyre for keeper. 8-1, Sondre mottar ballen på midten, et par dragninger og to svimle forsvarere senere serveres ballen til Meyern. Han drar seg forbi sin høyreback og noe innefor spissen av 16 setter Meyern ballen utagbart under tverrliggeren, – herlig mål, fint spill! 9-1, ny forsering av Wicky som med et nydelig skudd setter ballen over keeper og i motsatt kryss.

Tross 9-1 så er det likevel litt å gå på etter denne kampen, men jeg antar at noe uvante baneforhold får ta en del av skylda. Ballen ble litt for ofte brutt i oppspillsfasen og touchen ble ved flere anledninger litt slapp. Men dette er en fin erfaring å ta med seg før senere gresskamper. Grattis med en fin ”naturgresskamp” gutter!

RM

Comments are closed.