apr 28

Kattem G96-Vestbyen 6-0

…hvordan det i det hele tatt er mulig at en  normalt så sindig mann som jeg skal bli så fordømt forbanna etter en fotballkamp er en gåte. Men nå sier jeg som herr Røkke ” i e forbanna, i e så jævlig forbanna!!”  Jeg er like forbanna nå som de gangene fruen i huset ber meg om å bli med ut for å handle gardiner, og da vet i alle fall den mannlige delen av nettsidens lesere hvilke følelser som koker i meg akkurat nå. Det er greit med en defensiv taktikk, men at et lag i tillegg skal være så til de grader unfair og destruktiv at man rett og slett mister trua på fotballspillets gleder, – da er grensen nådd for meg.

Jeg snakker her selvfølgelig om Internatzionale fra Milano, og har det ikke vært for at jeg to timer tidligere har vært vitne til en glitrende fotballpropaganda av Kattems gutter -96, så ville jeg faktisk vurdert å erklære min egen fotballkarriere for død og begravd. Vonde tunger vil hevde at det aller meste er dødt allerede hva den karrieren angår, men så lenge ”pacemakeren” ruller over motstanderne på den måten gutta viste i dag, så er det fortsatt håp om at karrieren varer ut sesongen. Vestbyen var dagens motstander, og for en uke siden påsto de at Kattem skulle moses i denne kampen. Vestbyen ga oss en hard match i malvikcupen og sesongens første kamp endte med en knapp en null seier over Orkdal, – vi var derfor litt spente før dette oppgjøret.

Fløyta gikk og etter en sedvanlig åpning med litt smårusk i maskineriet så begynte Kattemmaskina og male jevnt og trutt. Kontant forsvarsspill la grunnlaget for et meget godt pasningsspill og nydelige angrep ble produsert på løpende bånd. Kjappe utkast, oppspill sentralt med vinkling på kant, for deretter å gå på innlegg var hovedmelodien, og dette fungerte gang etter gang. Når Vestbyen i tillegg var litt slappe i presset sentralt  så fikk våre offensive midtbanespillere og spisser ofte tid til å vende opp med ball for deretter å gå på avslutning, eller eventuelt skape to mot en på kant og dette resulterte i flere gode angrep. Når fløyta gikk etter 35 minutter sto det 5-0 til Kattem og gutta kunne ta en velfortjent pause.

Andre omgang ble en regelrett enveiskjøring med 21 mann fra 30 meter og inn. Vestbyen lå kompakt, og selv om gutta fortsatte å produsere sjanser så ble det kun ett mål på gutta våre i denne omgangen. Det er vanskelig å spille mot elleve forsvarere,  og kanskje ville det gagnet gutta om de hadde klart å lure Vestbyen litt høyere opp i banen for deretter å stikke gjennom eller spille i bakrom. Men spillemessig var det i denne perioden alt for stor forskjell på lagene og selvsagt vil man skåre mål, – resultatet blir derfor lite rom pr.spiller og lettere for motstander å renske unna. Gutta gjør likevel andreomgangen særdeles severdig for hutrende tilskuere, angrep etter angrep rulles opp og selv om de aller fleste av disse ble klarert i siste sekund, så skal gutta ha ros for at de aldri slutter å prøve.

Kattem G-96 gjør nok en gang en glimrende kamp, – seier 6-0 og en målforskjell på 16-0 etter to spilte seriekamper er særdeles bra. Neste kamp er et realt ”lokaloppjør” mot Kolstad, og vi glær oss!!