des 30

En prat med nytreneren for Kattem gutter 16

Det er med stor glede og entusiasme vi foreldre og spillere tar i mot nytreneren. Jeg fikk en prat med Roar Hansen i den rolige mellomjula. Det er en rolig tid for Roar som til daglig er lærer i håndverksfag ved Tiller Vgs. Noe som 48 åringen fra Heimdal trives godt med. Han liker å omgåes ungdom i brytningstida mot en voksenverden.

Roar er gift med Heidi og sammen har de sønnen Marcus som er 13 år(97er). De bor i Sandmoveien, bare et steinkast unna Heimdal fotballs hjemmebane. Roar har i sine aktive år spilt for Heimdal. Helt siden gammelbanen lå der i sin fordums prakt med et dekke av svart kull. Noe som også undertegnede har rester av på knærne enda. Favorittlaget til Roar heter LEEDS United. Noe han deler med tegneseriefiguren Jokke i Pondus. Som spiller avsluttet han de siste sesongene som venstre back.

Sin trenerkarriere har Roar fra Ranheim hvor han trente damer jr. og Heimdal, hvor han har trent alt fra miniputt  og til senior herrer. Han har trent flere lag til kretsmesterskap. Også fotballfaglig har han papirene i orden med NFFs trenerII kurs. Så dette vil vel spillerene få erfare at de har fått en erfaren og dyktig trener. Roar påpeker at det vil bli en vanskelig sesong for et seiersvant 96 lag. De skal tross alt spille med gutter som er ett år gamlere, og det vil merkes godt. Men med en god vintertrening, så skal laget klare å bite godt fra seg mener han.

Roar er også en musikalsk mann, han har i en årrekke spilt i dansebandet Carmen. Det er ikke få som har danset i de sene nattetimer til Roars toner. Vi ser at det er en allsidig trener som entrer Åsheim arena sammen med våre gutter. Roar ser frem til å jobbe med Vegard Moe, slik at  kattemguttene fra G96 og G95 skal sammen få til et godt guttelag.

Når jeg spør Roar om hvordan han vil at laget skal spille, så mener han at det er opp til hvilke spillertyper laget består av, men han er glad i 4-3-3 personlig. Men det  skal han og Vegar sammen med spillerne se på.  Det viktigste er at spillerne har det artig og at vi scorer mål.

Hospitering fra G97 er også i ordnede former. Trenerne håper å få nok spillere til to 11 lag neste sesong, hvor de beste 97  i hovedsak stiller på lag 2. Det satses på å melde på det beste laget i 1 divisjon, noe som ikke blir enkelt, men vi må satse hardt sier Roar.

Ellers har trenerne meldt på to lag i Fjernvarmecupen, og det satses på en treningssamling i Meråkerhallen siste helga i mars. Det vil bli tre organiserte treninger hver uke i vinter. Tirsdag, torsdag og søndag.

Vi ønsker Roar lykke til med trenerjobben i Kattem. Foreldre og støtteapparat vil hjelpe Roar og Vegard i denne jobben.

Bjørn

2 kommentarer

  1. Heidi sier:

    Og vi sier velkommen til Roar.