sep 15

Tidenes beste G14 kamp på Åsheimbanen

Undertegnede har sett endel fotballkamper opp gjennom sin fotball- spiller/-trener/-foreldretid, men dette var noe av det råeste jeg har sett. Ikke at spillet var så kjempebra, men innsatsen til begge lag var formidabel. Sjelden å se en G14 kamp med så mye fart og intens spenning.

Det var tydelig at Sverre kom til Åsheim med et lag som var mye bedre og jevnere besatt enn i fjor. Kattem viste på forhånd at denne kampen ble vanskelig, og møtte fullt skjerpet.

Til å begynne med bølget kampen frem og tilbake, Kattem var farlig frempå ved flere anledninger, Sverre hadde også sine sjanser. Etterhvert ble det litt ampert, begge lagene ble harde i taklingene. Dommeren burde vel tatt på seg kontaktlinsene, eller brillene for han så tydeligvis ikke de ufine taklingene som alle andre på og utenfor banen så. Dommeren mistet kontrollen og det preget resten av kampen.

Kattemspillerne fikk svært mange dommeravgjørelser i første delen av kampen mot seg, og det lot de ikke gå upåaktet hen. Et lag som bruker så mye tid og krefter på å kjefte på dommeren, glemmer å spille. Derfor ble Kattemspillerne mer stressede enn det jeg har sett før, dette bør de heve seg over, å spille fotball. Jeg har ivertfall aldri sett en dommer som dømmer i favør av et lag som kjefter så mye, her er det mye å ta tak i for spillerne og trenere.

Men tilbake til kampens gang, etter ca 15min får Sverre et hjørnespark og scorer etter at Kattem ikke er på ballfører, Tom Gøran har ikke mulighet på den gode avslutningen fra Sverre. Spillet bølger frem og tilbake, men Kattem er farlig frampå ved flere anledninger. Prince får mange gode fremspill å løpe på. Et av dem forfølger han og presser ballen i mål mot et meget godt Sverreforsvar. Sverres keeper fikk vist at han er verdifull for dette laget, men måtte tilslutt også kapitulere for et flott frispark fra Prince. Kattem hadde da snudd kampen i løpet av to minutter.

Kampen sett under ett var det det beste laget som vant kampen, men Sverre er ikke langt unna denne gangen, de stresset Kattem ut av stilen godt hjulpet av dommeren. Men utover i kampen fikk også Sverre flere dommeravgjørelser i mot seg, slik at det utgjevnet seg. Men det er synd at dommerens avgjørelse preger kampen så mye. Uanset så er dommeren sjefen og det må vi huske.

Det er bare å ta av seg hatten for dette laget, i kveld så vi en kjempeprestasjon.  Kattem – Sverre 2 – 1