aug 19

Høststart med seier og strålende sol

Byåsen-Kattem 1-10

How silently they tumble down and come to rest upon the ground, to lay a carpet, rich and rare, beneath the trees without a care, content to sleep their work well done, colors gleaming in the sun….

At other times they wildly fly until they nearly reach the sky, twisting, turning through the air, till all the trees stand stark and bare, exhausted, drop to earth below, to wait like children for the snow…

Autumn leaves av Elsie N. Bradley

Da er høstsesongen endelig i gang, og selv om det var flere svetteperler enn høstblad og se i går, så er det likevel et unektelig faktum at det snart er flomlyset som regjerer, og hva er vel bedre enn det? Høsten har tradisjonelt sett alltid vært synonymt med en kvalitetsforbedring for fotballen nord for Dovre. RBK har til alle tider vært bedre på høstparten, og uten at jeg har sjekket statistikken, så skal det ikke forundre meg at dette også gjelder for Kattem. For en 15 til 20 år siden, så var selvsagt banesituasjonen en avgjørende faktor til dette. Vårens ujevne baner ble etterhvert avløst av baner preget av isbrann, men når høsten kom, så kunne man som oftest konsentrere seg om å spille ball!

Unggutta fra Kattem har ingen erfaring med dette, – de er jo vokst opp på kunstgress. Men jeg har likevel trua på at høst og fotball er ensbetydende med noe ekstra også for vår unge generasjon, – det er ett eller annet som ligger latent i guttas gener og som stikk motsatt av den øvrige fauna blomstrer ved synet av en rimete eller duggvåt kunstgressmatte.

I går var banen tørr og fin, og det som egentlig skulle gi oss supportere en fotballmessig høsstemning ga oss i stedet en målorgie ett vårslepp verdig. Til tider ble det vel lekent, en fire- fem opplagte målsjanser skulle lekes inn, og da ender det som oftest med bom. Men hva gjør vel det? For supporterne er det artig å se på. Fra et trenersyn skulle man vel heller ønske at denne leken startet på 5-0 og ikke 0-0, men når tendensene var så klare som i denne perioden så var det jo aldri noen fare for at målene ikke skulle komme.

Som i vår så ble ikke Byåsen noen målestokk for Kattem, og dette er synd! Jeg skulle gjerne sett at Byåsen fikk litt mere ut av dette laget enn de faktisk gjør. Tendensene er der, men det virker ikke helt som spillerne har trua, – dessverre! Som tilskuer er nerven og gleden over å være på kamp  tross alt litt større ved en 3-2 seier, enn ved en bedagelig 10-1 seier. Om trenerne og spillerne er enige i dette får være en annen sak. Gutta gjør det iallefall meget bra. Bermudatriangelet er en gåte, kornsirklene likeså, for meg er det en gåte at trondheimslagene fortsatt ikke har innsett hvordan de kan gjøre det en smule vanskeligere for gutta våre. Vi får bare håpe at de ikke finner det ut før snøen har lagt seg.

I vant stil fosser Kattem i angrep, – enkelte direkte nydelige å se på, og til slutt ender det som nevnt med en komfortabel 10-1 seier. 15-1 var godt innen rekkevidde i denne kampen, angrepet lekte seg til tider, midtbanen hadde full kontroll, og vårt forsvar ble heller ikke satt på de store prøvene. Sidebackene kommer villig på løp, og er en særdeles medvirkende årsak til at vi ved flere anledninger kan doble på kantene. Angrepet er bevegelig og går like ofte på løp som de møter, noe som ofte skaper usikkerhet hos motstanderens forsvar. Defensivt har laget kontroll, offensivt savner jeg til tider mer ro med ballen. Kattem har et lag bestående av spillere med god grunnteknikk, og det er ingen grunn til at det ved flere anledninger må stresses så mye med ball. Ta ned ballen, ro ned, løft blikket, og bruk begge sidene mere aktivt 🙂

Dette var en super start på høstsesongen gutter, nå er det bare å vente på rimet.

PS!

Klokken 2100 i går, tok vi veien til Hammersborg. Gutta har jo kompiser over hele byen, og Vestbyen og Tiller skulle møtes til dyst. I en til tider meget underholdende kamp tapte dessverre Tiller noe ufortjent 3-2, – det kan skje! Men for meg ble dette den første skikkelige høstkampen i år. Her var alle ingrediensene på plass. En doggvåt bane, engasjerte trenere, ett bra publikum, fargesprakende vester, og ikke minst, – svetteperler som skinner i flomlyset! Det er fotball !!!

Snart skinner Kattem i flomlyset….

RM

4 kommentarer

 1. kattemgutter96 sier:

  Hei!
  Kattem spiller mot Vestbyen i siste serierunde den 09.10, men den kampen går på Kattem stadion.
  RM

 2. jørgen sier:

  Endelig noen fra Kattem som kan lage en meget god hjemmeside! Mye godt lesestoff her… bare synd at det ikke er flere klubber og lag som gjør det samme…. alltid hyggelig å lese kampreferat etc. fra div. kamper , spesielt fra aldersbestemt. RBK, Tr.Ørn og Kattem ( toppserielaget) kan vi få lest om i Adressa.

 3. Anonym sier:

  når e neste kampen dokkers på vestby/havsteinbanen ?

 4. Heidi sier:

  Og så så kaldt som det var. Hutret i den fine supporterskjorta mi. Men gleden av å se fine mål bli skoret og spillere i toppform er alltid en velykket opplevelse.