mar 14

Kattem G96 – G97 11 – 0

Da er årets første treningskamp på stor bane unnagjort, og som ventet ble 96 -årgangen et par hakk for gode for gutta på Kattem -97.

Noe annet var jo heller ikke ventet, det skal være en viss forskjell på et lag som tok hjem stort sett det som var av pokaler i fjorårssesongen kontra de litt mindre meritterte gutta fra -97 årgangen. Men, K-97 har et godt lag, de har flere gode ballholdere med bra blikk og god teknikk og jeg er sikker på at de vil bite godt ifra seg kommende sesong. Et par av gutta var da også med å bidro på en særdeles positiv måte for K-96 forrige sesong.

Kampen ble spilt over 3×20 minutter, og en snødekt bane gjorde jobben noe vanskeligere for gutta enn det som er normalt. Første omgang var forholdsvis jevn, K-97 hadde i lange perioder banespillet, men de slet med å trenge gjennom 96- guttas robuste forsvar, og de klarte dermed ikke å skape de voldsomt store mulighetene foran mål. Det tok omtrent 15 minutter før K-96 satte inn sitt første mål, men derifra og inn ble klasseforskjellen på lagene merkbart synlig. Andre omgang ble enveiskjøring mot K-97`s mål og gutta rullet opp det ene angrepet etter det andre. K-96 fikk store rom, og gutta på K-97 slapp markeringene ved gjentatte anledninger. De fleste av målene i denne perioden ble satt inn innenfor straffemerket, noe som tyder på at K-97 i denne perioden hadde problemer med å pushe laget høyere opp i banen. Tredje omgang fortsatte på samme vis, med unntak av et par gode angrep, så hadde nå K-96 full kontroll over banespillet. Angrep etter angrep ble nå rullet opp, men noe konsentrasjonssvikt i avslutningene forhindret en enda større seier.

Allikevel, – elleve skårede mål på en vanskelig bane i sesongens første kamp, det er meget bra. K-97 kan gå med hevet hode etter denne kampen. De har som sagt flere gode spillere, banespillet fløt til tider meget bra, og motstanden vil ved sesongstart bli betydelig svakere. Jeg har god tro på at begge disse lagene vil gjøre seg positivt bemerket i kommende sesong.

Topp dommer

Ps: Bestefar Meyer, som for øvrig er høyt respektert for sin interesse rundt G-96, men dessverre enda mere kjent for sin fotballfaglige inkompetanse, mente at banens suverent beste aktør i dag var dommeren. Dette er jeg selvsagt fullstendig enig i! Noe av grunnen er selvsagt at dommeren slapp å konsentrere seg så mye om ballen, men en overlegen løpskapasitet, et overlegent blikk, og ikke minst en overlegen pondus bidro til dømming på et særdeles høyt nivå. Lista er dermed satt!
Hvis noen er uenig, så legger gjerne dommeren sitt hode klart for hugg i kommentarfeltet 🙂