jan 20

Finale KM

….hver lørdags kveld kl. 20:00 plasserer undertegnede baken sin i godstolen for å følge programmet ”skal vi danse” Dette er ukas  høydepunkt, biffen står på bordet, colaen er iskald og forventningene om en fin danseopplevelse og noen glimt av et par ”små frekke” d…mer får undertegnedes noe rustne syn opp på normalnivå et par timer.

….dette har Kattemgutta nå ødelagt, virkelighetens ”quickstep mestere” befant seg i går på Moan idrettspark i Levanger, – og for en danseopplevelse de leverte!! Tor Fløysvik og resten av dommerpanelets inflasjon i tiere vil for ettertiden heretter kun stå som et bedrag og et symbol på dårlig vurderingsevne, og som et ledd i opplæringsøyemed er de herved invitert til guttas andre finalekamp på tirsdag, e-post er allerede sendt!

Dette var en glitrende gjennomført fotballkamp av gutta,  – intet mindre! Nå har jeg ikke fulgt gutta så lenge, men jeg har gjennom et rimelig engasjert liv i fotballen fått med meg et par kamper på dette nivået og det skulle forbause meg mye om det er spilt så mange bedre kamper enn gårsdagens på dette nivået. Solid, sikkert og konsekvent keeperspill, en forsvarsrekke med autoritet, ro og duellstyrke, en midtbane med overblikk, pasningssikkerhet og løpskraft, og ei angrepsrekke med vilje til å utfordre, fart og overlegen teknikk! Mer enn dette kan en vel ikke ønske seg, og her har de hvitkledde ei lita mil nærmere sentrum virkelig noe å se fram til hvis denne utviklingen fortsetter.

La det være sagt med en gang, Sverre er et godt lag! En målforskjell på (om jeg husker riktig) 143 – 15 kan skremme vannet av noen og enhver. Likevel skapte de kun to kvalifiserte målsjanser i første omgang! Kattem eide banespillet, forsvar og midtbane hadde full kontroll, og dette la grunnlaget for det ene nydelige angrepet etter det andre. Fikse stikkere, rom i løp og gode enkeltmannsprestasjoner gjorde dette til en fin opplevelse. Likevel så manglet vi prikken over ”ièn”. Det forløsende målet lot vente på seg, og mot spillets gang gikk Sverre opp i ledelsen på en corner. Da summet det litt på linja, og det så ut til at de fleste var noe usikre. Dette var nytt for gutta, det å ligge under med 0-1 er ikke hverdagskost og nå skulle moralen bli satt på prøve. Det skulle vise seg at moralspørsmålet var ubegrunnet, gutta tok tak i kampen, styrte spillet og tettet igjen bakover. Første omgang endte med en ettmåls ledelse til Sverre, og et kraftig spillemessig overtak for Kattem.

30 sekunder ut i andre omgang kom utligningen! Gutta fortsatte sitt glitrende spill, det forløsende målet kom, løpsviljen, kreativiteten, duellstyrken, pasningskvaliteten og moralen fortsatte å blomstre! Når effektiviteten i tillegg meldte sin ankomst, så ble det etter hvert særdeles vanskelig å være Sverrespiller.

Hva som skjedde etter 1-3 er fortsatt noe uklart for meg. Med noen få minutter igjen og trua på at en 1-3 ledelse på bortebane skulle holde før returmøtet på hjemmebane, så sto det plutselig 1-6!! Telefonsamtalen med oldisan i byen hadde nettopp rapportert om en 1-3 ledelse, og i følge gubben så skulle kampen vært ferdig, at det til slutt endte 1-6 sier alt om hvor god gutta var i denne perioden.

…å nevne enkeltspillere i en slik kamp blir helt feil,  jeg må likevel komme med en uforbeholden unnskyldning til Sondre G. Fem mål i en KM-finale er briljant, og skal selvsagt dokumenteres for fremtiden, men av en eller annen grunn har undertegnede latt kameraet stå på ”on”, og når utløserknappen skulle testes før avreise, så kom det kun et par klynk fra den kanten…

Beklager Sondre, men vi får ta det igjen senere …;)